Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Meny

Maten är viktig för hälsan och ska innehålla nödvändiga näringsämnen enligt de normer som statens livsmedelsverk rekommenderar för de olika åldersgrupperna kommunen planerar mat för.

I våra kök lagas all mat så långt det är möjligt från grunden av våra kockar. I tillagningsköken lagas alla rätter till måltiden.  Mottagningsköken får huvudkomponenten levererad från tillagningsköket medan delar av måltiden bereds på plats, ex. potatis, pasta, ris och sallad. De kök som levererar mat till mottagningsköken är, Alléskolan, Stenkulan, Lerums gymnasium och Rydsbergskolan.

Luncher

Till lunchen serveras minst en maträtt och till denna finns det salladsbuffé, knäckebröd, matfett samt mjölk och vatten. På menyn finns inslag som kockens val, denna rätt planerar varje skola var för sig. På så vis kan enskilda skolor delvis styra menyn så att den passar just deras verksamhet. En dag i veckan serveras minst en klimatsmart rätt för att minska klimatpåverkan.

Högtidstraditioner

Under högtiderna försöker vi att uppmärksamma och lyfta dessa genom maten. Traditionsenlig jul- påsk- och midsommarmat serveras. Likaså gäller uppmärksammade dagar som till exempel måltidens dag.

Eleverna får säga sitt

Inom skolan finns det matråd/måltidsråd mellan kökets personal och elevrådet där man diskuterar vad som är bra och vad som kan göras på annat sätt. På så vis finns möjlighet att framföra åsikter om maten. Det finns en menygrupp inom måltidsservice för skolan och förskolan som fastställer menyn.

Meny

Har du en smartphone kan du få veckans meny direkt i mobilen. Du laddar ner appen "Din skolmat" som är gratis.

Du kan även se menyn på skolmaten.se. Klicka här för att komma vidare till skolmaten>>

Åtgärder för nötallergiker

Förbud möt nötter, mandel, jordnötter, och sesamfrön Klicka här för att läsa mer om vad som gäller i Lerums kommuns förskolor, skolor och fritidsverksamheter >>

Specialkost

Vi som arbetar inom Måltidsservice har ambitionen att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag, tillmötesgå ditt barns individuella behov av specialkost.
Har ditt barn födoämnesallergi eller behöver specialkost av religiösa eller etiska skäl.
Klicka här för att läsa mer om specialkostriktlinjerna.