Ljungviksskolan

Ljungviksskolan ligger vid Bäckamaden i Gråbo. Skolan är en F-9 skola med fritidshem för elever i årskurs F-3. Våra äldre elever erbjuds fritidsklubb/fritidsgård på Röselidsskolan från årskurs 4 och uppåt. Fritidsgården/fritidsklubben är gemensam för alla tre skolorna i Gråbo.

Självkänsla, respekt och lust till lärande

Ett vetenskapligt förhållningssätt, design, det hållbara samhället och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Här arbetar personalen aktivt med att främja kreativa, skapande och problemlösande processer hos eleven.

Speciallokaler för estetisk och naturvetenskap

På skolan finns speciallokaler anpassade för ett konstnärligt och estetiskt arbets- och undervisningssätt med ny teknik. På skolan finns också ett modernt utrustat naturvetenskapligt laboratorium. Ljungviksskolan samverkar kring dessa lokaler med de två andra skolorna i Gråbo; Lekstorpsskolan med specialsal för musik och Röselidsskolan med specialsal för hemkunskap och idrott, samt ansvar för moderna språk.

Från årskurs 6 ingår alla eleverna på de tre skolorna i ett rotationsschema för musik, idrott, slöjd, bild, moderna språk, hemkunskap och NO labb, de två sistnämnda först i årskurs 7-9. Miljö, klimat och hållbarhet var i fokus när Ljungviksskolan byggdes. Genom att välja miljömärkt byggmaterial minimeras gifter och kemikalier i miljön. Hållbarhet är ett vägledande ord för Ljungviksskolan som startade läsåret 2012/13

Kort om Ljungviksskolan

Antal elever: 480
Årskurser: F-9
Start: Läsåret 2012/2013
Uppvärmning: Fjärrvärme och solpaneler

Kontakt

Skoladministration

Skoladministratör och Skola24-ansvarig
Skicka e-post
Telefon 0302-52 17 52

 

Rektorer:

Bente Törnqvist
Rektor skolenhet A F-3A och F-3B
Telefon 0302-52 17 51


Fredrik Höög
Rektor skolenhet B 4-5, 6-7 och 8-9
0302-52 17 33

Besöks- och postadress

Ljungviksskolan
Bäckamaden 1
443 70 Gråbo

Lerums kommun
Ljungviksskolan
443 80 LERUM