Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Sjukfrånvaro och ledighet Uddaredsskolan

Ring in elevfrånvaron på telefonnummer 051-577 70 15 eller logga in i Skola24.


Sjukfrånvaro - vårdnadshavares ansvar för ditt barns säkerhet är det viktigt att du som är förälder följer våra "Rutiner för Sjukanmälan"

När ni frånvaroanmäler gör ni så här:

  1. Ni meddelar ert barns frånvaro varje dag, senast kl 7.45 till telefonnummer 051-577 70 15. Endast knapptelefon behövs. Observera att sjukanmälan måste registreras varje dag.
    Knappa in hela elevens personnummer (det går att avbryta och börja om).
  2. Välkomstmeddelandet lyder: ”Hej och välkommen till Skola24:s frånvaroanmälan för Lerums kommun”. En bekräftelse kommer via e-post när samtalet är klart.
  3. När anmälan är klar får ni ett bekräftelsemedelande till dem registrerade e-postadressen på er anmälan.          

Genom webbplatsen Skola24 kan ni anmäla frånvaro för eleven hela dagar, maximalt 5 dagar i sträck eller del av dagar.

Tänk på

Frånvaroanmälan kan för närvarande bara göras för en hel dag i taget. Om man ringer efter klockan 12 kommer frånvaro att registreras för följande dag. Det går att när som helst under samtalet avbryta frånvaroanmälan. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Lägger man på luren innan kommer anmälan att avbrytas. Elevens personnummer måste vara korrekt registrerade med 10 eller 12 siffror.

När eleven är frånvarande men ingen anmälan från vårdnadshavare har kommit till systemet så får ni ett e-postmeddelande inom 30 minuter om att eleven inte är på lektionen. Detta e-postmeddelande behöver ni bekräfta att ni har tagit emot och det görs genom att gå in på svarslänken i e-postmeddelandet. Om ni inte bekräftar att ni har tagit emot informationen så ringer eller skickar SMS skolan er senast 9.50.

I Skola24 finns en hel del information att läsa om man vill veta mer. Det går självfallet att vända sig till oss på skolan om ni har frågor om frånvarosystemet.