Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Måltider

Måltidsservice är en organisation i kommunens regi som servar Lerums kommunala skolor, förskolor och äldreboende med mat.

Det finns totalt 60 offentliga kök i Lerums kommun fördelade inom förskola, skola och äldreomsorg. Här arbetar 140 tillsvidareanställda kockar och måltidsbiträden – varav en verksamhetschef, fyra enhetschefer, en kostekonom, en dietist och två enhetssamordnare.

Ekologisk mat


Varje dag tillagas sammanlagt cirka 8740 luncher i våra kök. Lerums kommun ligger bra till bland landets 290 kommuner när det gäller att använda ekologisk mat i förskola, skola och äldreboende.

  • 2014 var 29,6 procent ekologisk mat
  • 2015 hamnade vi på 39,7 procent och
  • 2016 en ökning till 39,8 procent 

Från 2014 har inköpen av ekologisk mat ökats med 10,2 procentenheter.

Lerums vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025

Inom måltidsservice arbetar vi med att använda ekologisk mat så långt det är möjligt, minska köttkonsumtionen, öka andelen svenskt kött, laga klimatsmart mat (vegetariskt, sällan ris, minska mängden rött kött) och säsongsanpassar våra menyer. Vi mäter sedan några år tillbaka matsvinnet för att minska mängden mat som slängs.

Åtgärder för nötallergiker

Förbud mot nötter, mandel, jordnötter, och sesamfrön. Mer information om åtgärder för nötallergiker hittar du längst ner på sidan.

Specialkost

Vi som arbetar inom Måltidsservice har ambitionen att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag, tillmötesgå ditt barns individuella behov av specialkost.
Har ditt barn födoämnesallergi eller behöver specialkost av religiösa eller etiska skäl, läs mer om riktlinjer för specialkost nederst på sidan.

Har du frågor eller synpunkter kontakta oss gärna via e-post Måltidsservice