Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Gymnasium

För dig som bor i Lerum finns många möjligheter att hitta just den gymnasieutbildning du vill ha. Lerums kommun har ett gymnasium, Lerums Gymnasium, som bedriver gymnasieutbildning av hög kvalitet.

Gymnasieskolan 

Skolan erbjuder ett stort antal av de nationella programmen, gymnasiesärskola och ett riksrekryterande Seglargymnasium.

Lerums kommun samverkar med övriga tolv kommuner i Göteborgsregionen, GR. Gymnasieelever kan söka fritt till alla gymnasieutbildningar i hela regionen. All antagning till gymnasieskolorna i hela Göteborgsregionen görs genom GR Utbildnings Indra. Där finns information om olika skolor och program, kontaktinformation, antagning med mera.

Du som saknar gymnasieutbildning

Är du 16-19 år, folkbokförd i Lerums kommun och inte studerar på någon gymnasieskola eller saknar fullföljd gymnasieutbildning kan du få hjälp av kommunen genom det som kallas det kommunala aktivitetsansvaret.

Syftet med aktivitetsansvaret är att kunna erbjuda lämpliga individuella åtgärder såsom studie- och yrkesvägledning, information och eventuellt andra insatser.