Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Meny Lerums gymnasium

Maten är viktig för hälsan och ska innehålla nödvändiga näringsämnen enligt Livsmedelsverk rekommendationer.

Tillagning

I våra kök lagas all mat så långt det är möjligt från grunden av våra kockar. En gång i veckan serveras minst en klimatsmart maträtt för att minska klimatpåverkan.

  • Tillagningsköken lagar alla rätter till måltiden.
  • Mottagningsköken får huvudkomponenten levererad från tillagningsköket medan delar av måltiden bereds på plats, ex. potatis, pasta, ris och sallad.

Lerums gymnasium

De kök som levererar mat till mottagningsköken för grundskola och förskoleklass är: Alléskolan, Stenkulan, Rydsbergskolan och Lerums gymnasium.

Vid sidan av huvudrätten finns också att välja på:

  • salladsbuffé
  • knäckebröd
  • matfett
  • mjölk och vatten

Eleverna får säga sitt

Det finns ett matråd/måltidsråd mellan elevrådet och kökets personal där man diskuterar vad som är bra och vad som kan göras på annat sätt. På så vis finns möjlighet att framföra åsikter om maten. Det finns en menygrupp inom måltidsservice som fastställer menyn.

Högtidstraditioner

Vi försöker att uppmärksamma och lyfta högtiderna genom maten. Traditionsenlig jul- påsk- och midsommarmat serveras. Detsamma gäller för uppmärksammade dagar som till exempel måltidens dag.

Veckans meny i mobilen

Har du en smartphone kan du få veckans meny direkt i mobilen. Du laddar ner appen "Din skolmat" som är gratis.

Du kan också se menyn på sidan skolmaten.