Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Måltider gymnasiet

Måltidsservice är en organisation i kommunens regi som servar Lerums kommunala skolor, förskolor och äldreboende med mat.

Det finns totalt 60 offentliga kök i Lerums kommun fördelade inom förskola, skola och äldreomsorg. Här arbetar 140 tillsvidareanställda kockar och måltidsbiträden – varav en verksamhetschef, fyra enhetschefer, en kostekonom, en dietist och två enhetssamordnare.

Ekologisk mat

bröd i ugnenVarje dag tillagas sammanlagt cirka 8740 luncher i våra kök. Lerums kommun ligger bra till bland landets 290 kommuner när det gäller att använda ekologisk mat i förskola, skola och äldreboende. 2014 var ekologisk mat 29,6 procent. 2015 hamnade vi på 39,7 procent och 2016 en ökning till 39,8 procent. Från 2014 har inköpen av ekologisk mat ökats med 10,2 procentenheter.

Meny

Har du en smartphone kan du få veckans meny direkt i mobilen. Du laddar ner appen "Din skolmat" som är gratis.

Du kan även se menyn på skolmaten.se. Klicka här för att komma vidare till skolmaten>>

Lerums vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025

Inom måltidsservice arbetar vi med att använda så långt det är möjligt ekologisk mat, minska köttkonsumtionen, öka andelen svenskt kött, laga klimatsmart mat (vegetariskt, sällan ris, minska mängden rött kött) och säsongsanpassar våra menyer. Vi mäter sedan några år tillbaka matsvinnet – för att minska mängden mat som slängs.

Åtgärder för nötallergiker

Förbud mot nötter, mandel, jordnötter, och sesamfrön. Klicka här för att läsa mer om vad som gäller i Lerums kommuns förskolor, skolor och fritidsverksamheter >>

Specialkost

Vi som arbetar inom Måltidsservice har ambitionen att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag, tillmötesgå ditt barns individuella behov av specialkost.
Har ditt barn födoämnesallergi eller behöver specialkost av religiösa eller etiska skäl, läs mer om specialkostriktlinjerna under specialkost i navigeringen eller klicka här för att komma till sidan.

Har du frågor eller synpunkter kontakta oss gärna via e-post maltidsservice@lerum.se