Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Meny för Lerums gymnasium

Luncher

På Lerums gymnasium lagas all mat så långt det är möjligt från grunden av våra kockar. Här lagas även huvudkomponent till Knappekullaskolan. Till lunchen serveras en eller flera maträtter och till detta finns det salladsbuffé, knäckebröd, matfett samt mjölk och vatten. En dag i veckan serveras minst en klimatsmart rätt för att minska klimatpåverkan.

Högtidstraditioner

Under högtiderna försöker vi att uppmärksamma och lyfta dessa genom maten. Traditionsenlig jul- påsk- och midsommarmat serveras. Likaså gäller uppmärksammade dagar som till exempel måltidens dag.

matbröd som bakasEleverna får säga sitt

Inom skolan finns det matråd/måltidsråd mellan kökets personal och elevrådet där man diskuterar vad som är bra och vad som kan göras på annat sätt. På så vis finns möjlighet att framföra åsikter om maten. Det finns en menygrupp inom måltidsservice för skolan och förskolan som fastställer menyn.

Meny

Har du en smartphone kan du få veckans meny direkt i mobilen. Du laddar ner appen "Din skolmat" som är gratis.

Du kan även se menyn på skolmaten.se. Klicka här för att komma vidare till skolmaten>>

Åtgärder för nötallergiker

Förbud möt nötter, mandel, jordnötter, och sesamfrön
Klicka här för att läsa mer om vad som gäller i Lerums kommuns förskolor, skolor och fritidsverksamheter >>

Specialkost

Vi som arbetar inom Måltidsservice har ambitionen att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag, tillmötesgå ditt barns individuella behov av specialkost.
Har ditt barn födoämnesallergi eller behöver specialkost av religiösa eller etiska skäl, läs mer om specialkostriktlinjerna i vänstermenyn eller här.