Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Korttidstillsyn

Kommunen har enligt Skollagen en skyldighet att bedriva fritidsverksamhet för skolpliktiga barn till och med 12 års ålder.

Korttidstillsyn (KTS)

Ungdomar med funktionsnedsättning som är över 12 år och av  olika skäl inte kan klara sig själva hemma när föräldrarna arbetar, kan få korttidstillsyn.

Insatsen korttidstillsyn enligt LSS ger ungdomarna möjlighet att vistas i en verksamhet med tillsyn före och efter skolans slut, under lovdagar, studiedagar och längre lov.

Behovet av tillsyn och verksamhet kan vara mycket varierande. Det innebär att tillsynen måste kunna utformas flexibelt med utrymme för individuella lösningar.

Våra lokaler ligger i skolans huvudbyggnad. Vi serverar frukost och mellanmål varje skoldag. På loven handlar och lagar vi vår egen mat.

Aktiviteter

På vardagarna umgås vi, pysslar, spelar sällskapsspel och dataspel, ser på film med mera.

Lov

På loven gör vi heldagsutflykter, studiebesök, hemma-hos-besök, spelar kubb, grillar, badar, tränar på skolans gym, bowlar, går poängpromenader, bakar och mycket annat skoj.

För mer information kontakta rektor 
Sara Lundqvist 

telefon: 0302-52 13 45

Mer information