Lerums ljusgröna miljöpris

Är du företagare i Lerums kommun och vill skapa nya hållbara innovativa produkter eller tjänster ? Då är Lerums Gröna tråden (före detta Lerums ljusgröna pris) något för ditt företag!

I linje med Vision 2025 vill kommunen med konceptet Lerums Gröna tråd stimulera bra idéer för hållbara jobb och utveckla samverkan mellan näringsliv och gymnasieelever.

Det ljusgröna miljöpriset genomfördes i form av en tävling, där Lerumsföretag tillsammans med lärarledda gymnasielever under ett läsår utvecklar en idé till en hållbar produkt eller tjänst med stöd av kommunens samarbetspartners ÅF-konsult, Ung Företagsamhet och Business Region Göteborg med flera. En möjlighet att få stöd att utveckla företagets hållbarhetsarbete. 

Grundkravet är att bidraget skall redovisa att produkten/tjänsten har en positiv miljöeffekt - direkt eller indirekt - på den yttre miljön med avseende på exempelvis energianvändning, klimatpåverkan, naturresurs- och markanvändning och biologisk mångfald. Utöver detta grundkrav jämförs och bedömer en jury tävlingsbidragen utifrån ekonomiskt hållbart, verifierat kundbehov, drivkraft, tillväxtpotential och social hållbarhet. Jury utser det vinnande bidraget. 

Frågor?

Kontakta Christina Söderman, Rektor Lerums gymnasium christina.soderman@lerum.se

Mer information