Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Rework the World

Rework the World är ett internationellt initiativ som syftar till att mobilisera unga människor kring konkreta initiativ som både skapar jobb och främjar hållbarhet.

Avsikten är stödja och accelerera bra lokala affärsidéer och projekt. Vikten av en sådan positiv mobilisering blir allt mer uppenbar då både arbetslöshetskrisen och hållbarhetskrisen dagligen fördjupas, och redan har givit upphov till destruktiva reaktioner bland unga människor världen över.

Rework the World är en process som kulminerar i ett globalt forum i Leksand den 2-5 juni 2010. Forumet samlar 2000 entreprenörer, förändringsagenter och lokala och globala ledare inom politik, civilsamhälle och affärsliv i en framtidsblickande, kulturspäckad manifestation för en hållbar framtid.

Rework The World är ett samarbete mellan Tällberg Foundation och YES Inc. (en internationell organisation med representation i fler än 55 utvecklingsländer med fokus på ungdomar, entreprenörskap och hållbarhet). Den svenska regeringen stödjer projektet och Leksands kommun är officiell värd för mötet 2010. LSU – Sveriges ungdomsorganisationer är en av viktig samarbetspartner och mobiliserar unga ledare och entreprenörer i Sverige.

Tällberg Foundation har under 30 år utvecklat en unik systemanalys på de globala frågorna, en pedagogik och ett exklusivt nätverk av beslutsfattare och tänkare världen över. Projektet Rework the World är stiftelsens hitintills största satsning och syftar både till inspiration och ökad kunskap, men också till konkreta resultat som främjar hållbarhet och skapar fler jobb. Avsikten är stödja och accelerera innovationer, affärsidéer, entreprenörer eller ideella projekt som ingjuter hopp om en framtid där sysselsättning och hållbarhet går hand i hand.

I Sverige

Rework the World erbjuder ett unikt tillfälle att komma i kontakt med och engagera lokalt utvalda unga ledare och entreprenörer samt att arbeta fram idéer för att angripa hållbarhets-, sysselsättnings- och tillväxtfrågan. Målet är att identifiera och inspirera unga entreprenörer och utveckla och stärka lokala affärsidéer och projekt, för att i juni 2010 lansera konkreta idéer till projekt som på visionära sätt angriper dagens viktigaste utmaningar.

I Västra Götaland

I samarbete med Västra Götalandsregionen görs en särskild satsning fram till Rework the World, i regionen.

Rework Västra Götaland är en experimentzon för att testköra innovativa metoder och arbetssätt som främjar ungt socialt entreprenörskap, regional hållbar utveckling och nya arbetstillfällen för unga. Rework är särskilt intressant i Västra Götaland då ungas arbetslöshet, entreprenörskap och hållbarhet är prioriterade samhällsfrågor i regionen.