Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Nytt läraravtal

Alla pedagoger i de tre skolorna i Gråbo fick söka nya tjänster inför omstarten i de tre nya skolorna inför höstterminens start 2012. I paketet ingick även ett helt nytt anställningsavtal. I januari 2013 var utvärderingen klar, och den visar flera goda resultat. Läs mer under ladda hem längre ner på sidan.

Ett nytt lokalt arbetstidsavtal slöts i juni 2011 för de lärare som kom att anställas vid Gråbo nya skolor från augusti 2012 med semestertjänst och årsarbetstid som bas.

- Det är inte ofta i livet som man får möjligheten att skapa tre nya moderna skolor på en gång, med nya profiler, nya arbetssätt och nya anpassade lokaler. Vi var beredda att testa nya vägar genom att skapa nya avtal, där vi gick från det tidigare läraravtalet med 45 timmars arbetsvecka och ledighet under skolloven till 40 timmarsvecka, skulle kunna åstadkomma jämnare arbetsflöde, förbättrad arbetsmiljö och framför allt bättre skolresultat. Lärarförbundet var med på resan. Nu ska vi testa det här i tre år och sedan utvärdera avtalet, säger Fredrik Zeybrandt, en av två chefer inom sektor lärande.