Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Fjärrvärme från lokala skogar

Biobränsle värmer Lerumsborna eftersom fjärrvärmen i Lerums kommun i huvudsak produceras av förnybart biobränsle, pellets och flis. Det gör att Lerumsborna kan värma sina hus med minimalt klimatavtryck. Flisen som används kommer dessutom till stor del från kommunens egna skogar, vilket minimerar behovet av transporter.

Det gör att Lerumsborna kan värma sina hus med minimalt klimatavtryck. Flisen som används kommer dessutom till stor del från kommunens egna skogar, vilket minimerar behovet av transporter.

Fjärrvärme levereras av Lerum Fjärrvärme AB, ett dotterbolag till Lerum Energi AB. Läs mer om Lerum Fjärrvärme och Lerum Energi på Lerum Energis hemsida, gå till Lerum Energi under Mer information längst ner på sidan.

Fyra fjärrvärmenät

I kommunen finns idag fyra stora fjärrvärmenät: i Lerum, Floda, Gråbo och Stenkullen. Totalt levererade de fyra fjärrvärmenäten 42, 5 GWh 2008, en 70-procentig ökning jämfört med år 2000 då 25 GWh levererades.

Kartor

Kartor på befintliga fjärrvärmenät hittar du på Lerums Energi AB:s webbplats, gå till Mer information längst ner på sidan.

Utveckling

Fjärrvärmenäten utvidgas och nya tillkommer - länk till det som är på gång hittar du på Lerums Energi AB:s webbplats under Mer information längst ner på sidan.

Mer information

Läs mer om fjärrvärme på energimyndighetens webbplats under Mer information längst ner på sidan.