Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Sparsam körning

De som lär sig sparsam körning brukar minska sin bränsleförbrukning med 10-15 procent. Därför låter Lerums kommun sin medarbetare som använder bil i tjänsten en kurs i sparsam körning.

Enbart hemtjänsten har, i samarbete med Energimyndigheten, utbildat 140 medarbetare i sparsam körning, även kallad ecodriving. Även medarbetare inom Sektor samhällsbyggnad och Sektor lärande har genomgått utbildningen.

Sparsam körning är ett enkelt sätt att köra bil som innebär mjukare körstil med rätt accelerationsteknik, mer motorbroms än fotbroms och att systematiskt växla upp snabbare än vid normal körning.

Det innebär rent konkret att du kan spara var tionde tankning. Ju tyngre bil du har, desto större blir effekten av sparsam körning.  Eftersom minskad bränsleförbrukning leder till lägre avgasutsläpp och lägre utsläpp av koldioxid, är sparsam körning en effektiv miljöåtgärd - helt i linje med vision 2025.

Läs mer om sparsam körning >>