Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Kartor och mätning

Du kan få hjälp med olika mättjänster som utsättning av hus, kontrollmätningar och påvisning av tomtgränser. Du kan också beställa olika typer av kartor som nybyggnadskarta, tomtkarta, adresskarta och flygbilder.

Lerums kommun gör alla nybyggnadskartor som krävs inom kommunen i samband med bygglovsansökan. Mättjänster i form av fin- och grovutsättningar av hus, avvägningar och gränsutvisningar utförs enligt taxa. Gällande prislista hittar du att läsa nedan under rubriken ladda hem.

Beställning av nybyggnadskarta och andra mättjänster

Nybyggnadskarta och andra mättjänster beställer du genom att fylla i respektive formulär nedan under rubriken mer information. Vid beställning av nybyggnadskarta går det också bra att använda vår e-tjänst för beställning av nybyggnadskarta.

Försäljning av kartmaterial

Vi säljer utdrag ur primärkartan i alla förekommande CAD- och GIS-format (dwg, dxf, shape, tab). Taxan bygger på debitering per hektar. Vi säljer också utskrifter på papper eller i pdf-format, då debiteras kopieringskostnad som varierar med pappersstorlek.

Behöver du en utskrift av kommunens karta, flygbilder eller fastighetskartan kontaktar du kommunens kundcenter, KomIn.
E-post: kommun@lerum.se
Telefon: 0302-52 10 00
Besök: Bagges torg, Brobacken 1, Lerum
Postadress: Lerums kommun, 443 80 Lerum

Besökskartan

Lerums besökskarta med utflyktstips och gaturegister hittar du att ladda ner och läsa under ladda hem.

Lerumskartan

Lerumskartan är en webbkarta som innehåller möjligheter att se kommunens skolor, vandringsleder, återvinningsstationer, naturvårdsplan, detaljplaner med mera. Du kan också byta bakgrundskarta och se kommunens eget flygfoto. I kartans menyrader finns funktioner för att söka efter adress eller fastighet, mäta, skissa i kartan, skriva ut med mera. Klicka på informationssymbolen högst upp till vänster i kartan för att få mer information om hur kartan fungerar.

Klicka här för att komma till Lerumskartan.