Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Aktiviteter och träffpunkter

Nu har vi kommit igång med Träffpunkter igen, men på ett litet annat sätt än tidigare.

 

Träffpunkterna och kaféerna är till för dig som önskar social samvaro. Tillsammans med frivilligorganisationer bedriver Lerums kommun kaféverksamhet och träffpunkter för seniorer för att främja social gemenskap. 


Kaféverksamhet finns i de olika kommundelarna. Här kan du känna gemenskap och umgås under enklare former i en cirkel, kring kaffebordet eller i våra olika aktiviteter.


Träffpunkter under pandemin

På grund av ökad spridning av covid-19 gör vi en tids uppehåll i Träffpunkterna. Om vi inte meddelat annat startar vi igen med befintliga grupper, andra veckan i januari.

De gäster som redan deltar i någon grupp fortsätter alltså i den grupp de deltagit i under hösten, samma dag och tid.

Under stängningen erbjuder vi att hålla enskild kontakt via telefon- eller webbsamtal, träffas enskilt, promenader eller likande. Du som önskar kontakt med oss eller bli med i en grupp är välkommen att kontakta oss.

Under gällande samhällssituation har vi inga öppna Träffpunkter. Istället har vi grupper med begränsat antal gäster. Vi har fortfarande fokus på social gemenskap men har även enkla aktiviteter och sittgymnastik. Platserna fördelas via kontakt.

En förutsättning för att ha igång grupperna är att både personal och gäster tar ansvar för att hålla avstånd, såväl i entrén som runt borden. Samt att vi tvättar/spritar händer, hostar i armvecket och stannar hemma vid minsta förkylningstecken eller feber.

Personalen spritar även utsatta ytor och använder visir vid de tillfällen de behöver vara nära. Vi kan även bistå med visir till dig som gäst, om du önskar.

Välkommen att ta kontakt med oss om du eller någon anhörig har en önskan om att ingå i en mindre grupp.

Hjälper du en närstående?

Då finns det även Träffpunkter särskilt riktade till dig. Se länken nedan under Mer information. 

Vill du bli kontaktad av oss?

Personuppgifterna behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen.
Klicka här för att läsa mer om hur personuppgifter hanteras av Lerums kommun.