Kultur

Lerum har ett rikt kulturliv. Kultur & Bibliotek erbjuder, tillsammans med kulturföreningar, studieförbund och Kulturskolan, kommuninvånarna ett brett utbud av aktiviteter.

Dergårdsteatern är ett självskrivet kulturcentrum med konserter, teaterföreställningar och traditionell nyårsrevy.

Evenemang

Kulturevenemang annonseras löpande i kommunens digitala evenemangskalender. Länk till den finns under rubriken "Mer info" längst ner på den här sidan. Fyra gånger per år annonseras kulturarrangemang i kommunen i någon av lokaltidningarna.
Tipsa oss gärna om evenemang. För kontakuppgifter, se rubriken "Kontakt" överst.

Boka biljett till evenemang

Klicka här för att boka biljetter till evenemang i Lerum >>

Arrangörslyftet

Kultur i Väst (numera Fövaltningen för kulturutveckling) genomförde under hösten 2019 Arrangörslyftet i Lerums kommun. En undersökning där ett stort antal intervjuer genomfördes med kulturarrangörer i kommunen. Rapport från undersökningen Arrangörslyftet finns att läsa i sin helhet under rubriken "Ladda hem" nedan.

Ljudmagasinet

Ljudmagasinet är en oberoende taltidning som ges ut av Kultur i Väst, som är Västra Götalandsregionens kulturförvaltning. Tidningen riktar sig främst till synskadade, men också till alla som hellre lyssnar än läser. Ljudmagasinet är gratis, kommer ut en gång i månaden och innehåller kultur, aktualiteter, tävlingar, reportage med mera. Du hittar länk till Ljudmagasinet under rubriken "Mer information" nedan.